Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Leonardo hírek PDF Nyomtatás E-mail
2009. június 24.
  1. 2009/2010-ben 31 tanuló utazhat angliai gyakorlatra. A tanulók a Bornemouth környéki szállodákban töltik 12 hetes nyári gyakorlatukat. Előtte 1 hetes nyelvi felkészítőn vesznek részt az Englis 2000 nyelviskolában Bornemouthban.
  2. A 2008 évi Leonardo  projekt 2009. június 30-án befejeződött. 32 tanuló töltötte gyakorlatát Angliában.
    Idézet a diákok véleményéből:

„Rengeteget tanultam a 13 hét alatt, magánemberként és mint dolgozó egyaránt. Nem mindig volt könnyű, mivel ez volt az első munkahelyem, így minden nagyon új volt számomra. Rengeteg új emberrel találkoztam, akikkel a jövőben tartani szeretném a kapcsolatot. Megtanultam kezelni a váratlan helyzeteket és úgy gondolom rengeteget fejlődtem a gyakorlati idő alatt. Nem cserélném el az itt töltött időt.
Szakmai szempontból a legnagyobb tapasztalatom az hogy hogyan kell kezelni a különböző karakterű embereket. A nyelvtudásom fejlődött, új szavakat, kifejezéseket tanultam, bátrabban közvetlenebbül beszélek bárkivel angolul. Rájöttem, hogy tényleg hasznosak az órákon tanult udvarias kifejezések -  nagyon jól hasznosítottam őket. Megtanultam összeszedetten, világosan kifejezni magam. Ám a legnagyobb emberi tapasztalatom hogy igazi csapatjátékos lettem.” 
( Garzó Bernadett)

„Nagyon jól éreztem magam, rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam. Nagyon kedves munkatársaim, főnökeim voltak, ezért nem okozott problémát a beilleszkedés sem. Fejlődött a nyelv tudásom és megtanultam önállóan dolgozni és élni.
Nagyon sok szakmai tapasztalatot szerzetem, megtanultam felszolgálni, emberekkel bánni és keményen dolgozni. Rengeteg érdekes és különböző habitusú emberrel találkoztam a világ minden tájáról. Megtapasztaltam, hogyan tudnak együtt dolgozni a lehető legkülönbözőbb emberek és mennyire fontos az egymás segítése. Pozitív tapasztalat volt , hogy Angliában az emberek többsége mosolygósabb és barátságosabb.”
(Adamcsik Gabriella)

„Nagyon jól éreztem magam, mivel sohasem unatkoztunk, mindig volt mit csinálnunk. A város mindig tele volt élettel. Nagyon tetszett az hogy annyi különböző ember él ott. Mindenki kedves volt és segítőkész.
A kinn tartózkodásom alatt megtanultam milyen dolgokat várnak el egy munkahelyen. Megtanultam keményen dolgozni. Az alkalmazkodó képességem is fejlődött, mivel sok különböző emberrel találkoztunk a világ minden részéről. A Legfontosabb, hogy fejlődött a nyelvtudásom, mivel sokat használtam az angolt. A probléma megoldó képességem is fejlődött, mivel a hotelban a vendégek panaszaival is kellett foglalkozni.”
(Juhász Viktória)

Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 27. )
 
< Előző   Következő >

Hírmorzsák

Még nem döntötted el, hogyan tovább?
Szeretnél egy piacképes szakmára szert tenni?
Jelentkezz!
Tovább...
 

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Online felhasználók