Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
Kísérőtanári beszámoló az angliai gyakorlat kezdetéről PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 23.
Erasmus+
Zámboriné Liker Zita: A csoport 2014. október 11-én, szombaton indult Angliába a debreceni repülőtérről...

A debreceni indulás rendkívül praktikusnak bizonyult, hiszen ez a reptér könnyebben elérhető Békéscsabáról, mint a Liszt Ferenc Repülőtér.

A bejelentkezés előtt fél órával találkoztunk, a reptérre mindenki egyénileg utazott. Délután érkeztünk London Luton Reptérre.

Lutonról autóbusszal egy átszállással tudtunk Bournemouthba utazni. Kellemesen telt az utazás, egyrészt mert nem éjszaka utaztunk és láthattuk a tájat, másrészt mert Londonban szálltunk át, így a diákok ízelítőt kaphattak a fővárosból is. (Baker Street, Oxford Street, Marble Arch, Animals in War Memorial, Hyde Park Corner, Buckingham Palace) Este 8 körül érkeztünk meg a bournemouth-i autóbusz pályaudvarra, ahonnan a hallgatók taxival jutottak el a szállásadó családokhoz.

Vasárnap délelőtt a diákok megismerkedtek a szállásadó családdal, délután pedig az English 2000 előtt találkozott a csoport, hogy mindenki fel tudja mérni, mennyi idő alatt jut el az iskolához másnap reggel. Az English 2000 igazgatója várt minket és bemutatta az iskolát, ismertette a felkészítő hét és a gyakorlat programját valamint a hallgatókkal szembeni elvárásokat. A diákok elmesélték a családoknál szerzett tapasztalataikat, összehasonlították az otthonokat saját otthonukkal, a vendéglátó család szokásait saját otthoni szokásaikkal. Mentalitásuktól függően voltak, akik könnyebben, voltak, akik nehezebben alkalmazkodtak az új környezethez. Szerencsére sikerült az apróbb nézeteltéréseket elsimítani.

Még sötétedés előtt sétáltunk a főutcán, majd kisétáltunk a tengerpartra, ami mindenkinek nagy élmény volt. A csoport többsége ekkor látta először a tengert.

Hétfőn 9-kor megkezdődött a szakmai és nyelvi felkészítő tanfolyam. Az első nap órákat látogattam az English 2000-nél, a többi napon pedig a gyakorlóhelyül szolgáló hoteleket látogattam.

A délutánok az önálló életvitelre felkészülés jegyében teltek. Egyrészt igyekeztünk minél jobban megismerni a várost és nevezetességeit (a csodálatos tengerparti sétány és park, az Ócenárium, a kikötő, a Bournemouth Múzeum, a Bournemouth Eye), a közlekedést, a potenciális gyakorlóhelyeket, megismerkedni más, az iskolában vagy más nyelviskolákban tanuló diákokkal, másrészt segítettem megoldani néhány gyakorlati problémát. (Bankszámla megnyitása, bérlet vásárlása, angol sim kártya vásárlása, telefon egyenleg feltöltése) Részt vettünk az English 2000 által szervezett programokban (városnéző séta, iskolai „Pub Night”).
2014. október 18-án, szombaton a diákok elindultak gyakorlóhelyeikre. Az English 2000 maximálisan segítette őket utazásuk megszervezésében. (Jegyek megvásárlása, térkép és útmutató biztosítása)

Véleményem szerint az egyhetes felkészítés során a diákoknak sikerült alkalmazkodnia az új környezethez, és magabiztosan kezdhetik el három hónapos szakmai gyakorlatukat.

Utolsó frissítés ( 2015. július 01. )
 
< Előző   Következő >

Hírmorzsák

Még nem döntötted el, hogyan tovább?
Szeretnél nyelveket tanulni és mellette egy szakmára is szert tenni?
Szeretnéd a szakmát részben idegen nyelven tanulni? (Jelentkezési lap)
Tovább...
 

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Online felhasználók