Menu Content/Inhalt
Kezdőlap
A 2012/13-as tanév Leonardo da Vinci programjának összefoglalása PDF Nyomtatás E-mail
2013. június 25.
Az Eötvös József Iskolaalapítvány Szakközépiskolájából a 2012/2013-as tanév a Leonardo da Vinci program keretében összesen  30 tanuló töltötte összefüggő szakmai gyakorlatát Nagy-Britanniában...

A projekt célja a szakközépiskola tanulói számára külföldi gyakorlati lehetőség biztosítása volt, amellyel teljesíthetik a tanterv szerint előírt összefüggő szállodai gyakorlatot, fejleszthetik szakmai készségeiket. A projektnek teljesíteni kellett a tanulók további elvárt képzési igényeit is. A legfontosabbak ezek közül a nyelvtanulás,  a munkatapasztalat, a referencia szerzése, az európai kultúra megismerése.

A gyakorlat időtartama 13 hét volt, ebből 1 hét szakmai és nyelvi előkészítő, 12 hét szállodai gyakorlat. Az egy hetes felkészítő az English 2000 nyelviskolában történt. A nyelvi felkészítő után a tanulók Bournemouth környéki szállodákban töltötték gyakorlatukat.

A gyakorlat lebonyolítása az előzetesen elkészített munkaprogram alapján történt. A tanulók megismerkedtek az emeleti és a földszinti munkakörökkel, valamint megismerték az éttermi értékesítés alapjait. A programban 30 tanuló vett részt 3 csoportban. A tanulók mindegyike sikeresen teljesítette a gyakorlatot.

A gyakorlat sikeréhez nagy mértékben hozzájárult, hogy a tanulók munkáját folyamatosan értékeltük. A tanulók munkájának értékelése már a belföldi  felkészítés fázisában megkezdődött, majd folytatódott a külföldi felkészítés szakaszában, illetve a gyakorlóhelyen. A gyakorlóhelyek a tanulók munkáját a minősítő lapon értékelték. Összességében megállapítható, hogy  a tanulók magas szinten teljesítették a velük szemben támasztott követelményeket.

A külföldi felkészítés végén a felkészítést végző kollegák a 30 fő teljesítményét  átlagosan 3,42-re értékelték a négy fokozatú skálán. A gyakorlóhelyek 6 szempont szerint értékelték a tanulókat négy fokozatú skálán.

Az értékelési szempontok a következők voltak:

  • szakmai ismeretek és jártasságok
  • önálló munkavégzés
  • megbízhatóság,
  • felelősségérzet
  • kapcsolatteremtő készség
  • szorgalom

Az első csoport esetén az átlagos érték 3,44, a második csoport esetén 3,29, a harmadik csoport esetén 3,25 volt.
A szakmai gyakorlat lehetőséget adott arra, hogy a szakmai ismeretek és készségek elsajátítása közben, illetve szabadidős programok során a tanulók gyakorolják a nyelvet, megismerjék a gyakorlóhely környékének nevezetességeit, többségük ellátogatott Londonba is.

A gyakorlat növelte tanulóink önállóságát. Iskolánk tanulóinak családi háttere nem teszi lehetővé, hogy külföldre utazzanak. Ezért a külföldi gyakorlat rendkívül nagy jelentőségű tanulóink számára. Többségük először járt Nyugat-Európában így óriási élményt jelentett a tanulók számára.

Utolsó frissítés ( 2013. augusztus 26. )
 
< Előző   Következő >

Hírmorzsák

Megtudhatod milyen képzésekre milyen feltétellel jelentkezhetsz (Jelentkezési lap ). 

Külföldi szakmai gyakorlati lehetõség anyagi elõnyökkel évente 30-40 diáknak. Folyamatos tájékoztatás és céltudatos felkészítés a felsõfokú tanulmányok külföldön történõ folytatására, valamint külföldi munkavállalásra. 

Tovább...
 

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Online felhasználók